Fredag och universitet

Idag står det redovisning på schemat och det är obligatoriskt *suck*. Redovisningen grundar sig på VFUn vi var ute på i två veckor, temat var funktionshinder och funktionsnedsättning. Det ska jag ha ett föredrag om, måste göra bra ifrån mig för det är exeminerande.

Tänker efter lite och reflekterar över att det var en månad sedan jag var på universitet. Man blir ju lite hemmakär och bekväm när man inte är i skolan ;)

Men nästa kurs som börjar nästa vecka är det saker varje dag i skolan, jobbigt. Men nu är det fredag och klockan är partyyyy :) nej vänta... Klockan  är ju bara 07:00. Sover nog en stund och inväntar redovisningen...

Vi skapar onödig stress för barnen

Satt och gjorde matematikläxan med min 7-åriga son som för en vecka sedan opererade sig. Efter en vecka hemma fick sonen med sig matteläxan hem, 15 sidor dom ska göras. Efter fem sidor börjar jag och min fru diskutera hur lång tid det tar för honom. Då menar vi inte  att han räknar dåligt eller så, utan att det är oerhört mycket som ska målas, färgläggas och rita mönster. 

Det finns inte tid för noggrannhet i skolan, det ska stressas och presteras hela tiden. Har man då prestationsångest, då kan det bli problem. 

Fortsättning följer...

Fika med dottern

Dottern och jag sitter på Babettes och fikar, ett ställe som vi grabbar i klassen brukar fika på. Men just idag är det bara vi två ;) underbart att få tid själv med dottern! 

När vi sitter här och myser kan vi inte undgå att höra alla samtal runt om oss. Idag verkar det som om det är mamma träff här, tre olika grupperingar med nyfödda barn. Det pratas om babysim och nya armpuffar, hur vikt och längdkurvor ser ut, om hur olika dem mäter nu förtiden. Ett annat hett ämne är hur trötta mammorna är och hur bra eller dåligt deras barn äter. 

Själv sitter jag och dricker kaffet och njuter av stadens godaste kaffe och ser hur dottern leker med sina kakor ;) Livet är rätt okej faktiskt konstaterar jag och tittar på regnet som öser ner ute. 



RSS 2.0