Fredag igen

Har varit sjuk några dagar nu efter alla nya baciller på förskolan. Men jag har lite att skriva om vad jag gjort på praktiken, men det tar vi sedan. Nu är det fredag och grannens pojk står och tjatar om, att är man över 18 år får man tvinga folk...
Tvinga att göra vad? Sa jag.
Att tvinga bara, säkert alltså, lovar!
Tror dig, svarade jag :)
Vet du vad, jag kan vissla också...
Men vad roligt, sa jag.
Vet du att man inte får döda små kalvar och djur mammor...
Vad du vet mycket, sa jag.
*tänker för mig själv, låt mig dricka min öl nu i lugn och ro*

Väntar på gäster för en grillkväll, mingla lite :)


Snö igen

Vaknar upp till snöstorm, underbart... Not! Jag som har satt på sommarhjulen på bilen, slår aldrig fel. Ställer vi fram utemöblerna eller byter däck på vårkanten, ja då kommer det lite snö. Just när man fått vårkänslor.

Undrar just vad barnen på förskolan säger idag, har varit och klippt mig hos min fru :) Barn är så ärliga, säger verkligen vad dem tycker och tänker högt. Ibland får man ta det med en nypa salt och inte lägga någon vikt på det.

Men ska vi vara inne eller ute på morgonen tro? Får klä sig varmt idag :) Det blåser mycket och vinden är svåra att klä sig emot. *burr*


Öl & hockey

En lugn och skön lördag med en kall öl framför slutspels hockeyn på tv'n 2011/12. Just nu använder kommentatorerna ord som: facewash (handske i ansiktet på motståndaren), intimidation (skrämma motståndaren) och mycket andra snaskiga ord :)

Barnen badar och inväntar favorit programmet "Gladiatorerna". Vi har laddat upp med chips och snacks inför kvällen.


Första boken

Fick titta i svärmors första läsebok från 1959, och det är inte mycket som liknar dagens läroböcker. Inte mycket genus i den här boken, ta bara hur bokstaven "N" beskrivs. Undrar just vad som skulle hända om man läste den här boken i pedagogiskt syfte idag?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3397894/images/2012/pic_194225782.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3397894/images/2012/pic_194225863.jpg" class="image">


Fredagskväll!

Nu har vi avnjutit en god tacomåltid med lite vin till hos svärmor. Även haft tid med ett långbad och kaffe med efterrätt. Nu halvsover vi framför tv'n och min dotter är övertrött och springer omkring som en duracell kanin. Fast nu har hon sångstund för bebisen i min frus mage, står och gossar med den hårda kulmagen :)

Helt underbart att klämma och gosa med bebismagen, känna hur den lilla rör sig och har hicka ibland. Svårt att fatta att vi ska ha ett tredje barn, att få börja om med blöjor och vakna nätter :) Men fram för allt att se barnen gosa med magen.


Ateljén

Idag var vi ute i två timmar och byggde ett jätte sandslott. Så härligt att se hur nyfikenheten tar över barnen, jag och ett barn började bygga. Det slutade med att vi var ett helt snorigt gäng som byggde slottet. En historia växte fram om en snäll trollkarl som bodde i slottet och som älskade godis.

Sedan var det planeringsmöte för mina två handledare och jag tog hand om barn gruppen själv (6st 6-åringar). Vi pysslade i ateljén och ritade vik gubbar, man ritar huvudet och viker pappret. Sedan byter man teckning och målar överkroppen och så vidare. Väldigt uppskattat bland mina lärjungar :) sedan var det lunch och hemdags för mig. Önskade trevlig helg och fick en frågan om jag kommer tillbaka på måndag? Det är klart sa jag och fick en massa glada leenden tillbaka!


Fredag, så skönt

Hoppade inte direkt upp ur sängen idag och då blir tidsschemat lidande. Varje minut på morgonen är nästan bokad, kaffet, kläder, barnen, borsta tänderna m.m. Får inte va mycket trafik idag får då kommer jag sent. Min fru säger att jag är en "tids optimist", hum.. Kan nog hålla med henne om det ;)

Tog min första vår-springrunda i tisdags och innebandy i onsdags, plus att jag bytte till sommar däck i går torsdags. Har träningsverk i hela kroppen och är stel, måste vara såhär pensionärer känner sig. Förutom träningsverken, eller det vet man inte.. dem kanske lider som mig med :)

Idag blir det en halvdag på förskolan, för idag ska vi åka och hälsa på svärmor över helgen. Är en bit att åka så det är skönt att komma iväg tidigt. Men tycker E4 är så himla tråkig efter Jönköping och ner mot Ljungby, men vi åker inte den varje dag och det är tur det.


Buffé

Efter en lunch som handlade om längd och starkhet, att stark kan vara både muskelstyrka, starka färger och stark mat. Det bjöds på stark korvgryta till lunch och där av ämnet stark, kul hur barnen kan spinna vidare på saker :)

Efter lunchen byggde vi med kaplastavar i olika konstruktioner, sedan var det dags att gå ut i kylan. Då var det åter dags för fysiska spring lekar, får jätte bra träning här. Ett riktigt träningsläger :) Efter några timmar ute gick alla in, jag stannade ute med tre stora (6 åringar). Då dukade dem upp ett buffé bord med deras favorit mat till mig: hamburgare, pizza, tacos, pannkakor, plättar, våfflor, Kina mat. Bra enkel mat, ingen lax eller torsk där inte ;) Fick även kaffe och semla till efterrätt.

Bild1. Buffé bordet
Bild 2. Kaffe semla


Loppor

Innan lunchen idag satt några tjejer och jag och gjorde loppor (sådana med siffror och färger) som jag aldrig har gjort innan. Försökte vika men det gick inte, då fick ja hjälp av flicka 3 att göra en loppa...
-vik så, klipp där och gör så här och så här, sa hon.
När hon var klar, satt jag med saxen och försökte komma ihåg var jag skulle klippa.
-Kan du ta det där igen, sa jag.
Ett fniss utbröt bland dem andra, vem ska lära vem egentligen. Men nu kan jag vika en i alla fall :D

Har även fått lära mig fyra olika dinosaurie namn med perfekt uttal. Uber barn man har att göra med, barnen är ju sjukt drillade att göra vad dem ska. Så himla kompetenta. När man iakttar barnen ser man att från 2 år upp till 6 år, löser barnen konflikter mellan varandra som vuxna inte kan göra.


Trött i hela kroppen...

Åter igen var det våran håriga hjälte nere i köket som fick upp mig med sitt krafsande. Men idag var det jobbigt att gå upp efter en dag på förskolan, inte van vid tempot, ljudet och det pedagogiska. Tar på psyket att ha det pedagogiska ansiktet på sig så fort grinden öppnas till förskolan. Vet från förra praktik perioden att man lär sig vilka intryck man ska ta in, nu tar man in allt och hjärnan jobbar på högtryck. Har aldrig hört mitt namn ropas eller uttalats så många gånger som igår, måste vara ett bra betyg bland barnen :)

Att sitta ner i sandlådan och gräva, det är underskattat. Skönt att få sätta sig ner och bygga kakor eller slott efter alla aktiva lekar. Vi lekte kuragömma, kull, ta fatt, under hökensvinge och sökte efter djur i skogen. Plus ett kojbygge med stockar och pinnar. Då menar jag stockar, stora tunga saker som man knappt kan flytta. Men tydligen hade jag lyft den stora stocken förra perioden, det hade barnen inte glömt. För nu var den riktigt tung, men det var bara att hugga i ;)

Nu väntar en ny aktiv och utmanande dag på förskolan, solen lyser och kaffet har hittat sin väg i kroppen. Nu kör vi...


Lunchen, check...

Nu är lunchen avklarad och läsning står på schemat innan utgång. Det stora samtals ämnet vid bordet var om barnen slapp att ta på sig överdragsbyxorna :) Om man har jeans på sig så slapp man överdrag kom barnen fram till.

En pedagogisk lunch innebär ju också att man måste äta ALLT på bordet :/ Även blomkål och broccoli, och säga: oh så gott, det här bör ni smaka på. Vi lägger en titt broccoli på kanten här... Inte poppis!

Nu ska vi ut i solen :D


Rast...

Nu är det första rasten och så mycket intryck att ta in :) Alla barnen var så glada när jag kom tillbaka och alla namnen satt hyfsat. Nu har vi byggt koja ute och tittat efter småkryp i skogen, till barnens stora förtret hittade vi inte några djur.


Morgon fix

Klockan ringde 06:30 fast klockan var i själva verket 06:15, har gjort så för att lura mig själv. När jag ligger och drar mig på morgonen tror jag att klockan är mer än vad den är :)

Den som vaknar först i familjen är våran lilla hamster som bor i sin bur nere i köket, hörde hur han krafsade i sitt rör efter mat. Eller om han krafsade för att få upp mig, för när jag väl var nere mötes jag av en trött blick och sedan gick han in i sin bur. Nu kommer han väl fram ikväll igen och springer i sitt hjul hela natten.

Efter att kaffet börjat sin vandring ner i tillbringaren kom min dotter ner för trappen, trött som sju svåra år. Fixade lite frukost till henne framför Bolibompa, själv sitter jag i köket och går igenom det sista inför min två veckors praktik i förskolan. Ska bli hur kul som helst, undra om dem kommer ihåg mig från i höstas när jag var där en vecka.


Resultat på tentan

Fick tillbaka min tenta jag gjorde för två veckor sedan. Förskolepedagogik 1, Förskolans pedagogiska innehåll och mål i relation till barns utveckling och livsvillkor, 7,5hp Fick ett stort G :) så skönt att kunna gå vidare utan omtenta! Nu bygger vi på Hp-banken (Högskolepoäng) lite till. Har nu läst fem kurser och är inne i kurs sex nu, lek och lärande heter den. Så gött varje gång man klarar en tenta eller inlämningsuppgift :D


Första inlägget...

Vad kommer jag diskutera och prata om i den här bloggen? Livet som snart trebarnsfar, mina studier, mitt stora spelintresse och en annan salig blandning av saker. Ska bli ett sant nöje att få dela mina funderingar och tankar med er. Vem vet, ni kanske har något att komma med när det gäller ämnena jag kommer beröra... Hoppas det!


RSS 2.0