Pyser tidigt idag

Nu är det fredag och snart är det hem dags, tänkte jag skulle pysa lite tidigare idag. Måste åka och handla IGEN, vi glömde lite när vi handlade senast. Brukar vara så att vi kommer hem med en del saker som inte står på listan, men det är bara att åka igen. Ikväll blir det taco-mys med familjen, tacos har blivit en riktig fredags måltid. Kul att barnen älskar tacos, nästan ända sättet att få barnen äta grönsaker :-) Frugan och jag tar väl ett glas gott vin till maten, en lyxig fredag med familjen.

 

Min son skulle på kalas ikväll, men det blev inställt på grund av magsjuka. Hoppas sonen inte blir allt för ledsen när jag meddelar honom om kalaset. På lördag ska våra två stora barn sova över hos farmor och farfar, men först ska vi gå på skördegille på förmiddagen. Få se om jag och min far drar igång staketbygget efter det. Sedan på kvällen blir det bara jag, min fru och den lilla som har lördagsmys hemma. Skönt för dem stora barnen att bli lite bortskämda av farmor och farfar.

 

Nej nu blir det kaffe och tydligen bjuder The big Boss på glass…


Nytt bygge på gång.

Nu är det sommar och mina husprojekt ploppar upp som maskrosor i mitt huvud. Vill göra en massa saker hemma med huset, som exempel ett staket runt uteplatsen på framsidan. Det ska vara ett ribbat staket som skyddar mot vind och insyn. Det blir ingen ny Berlinmur utan ett litet trevligt staket. Min far har lovat mig/oss att hjälpa till, men jag vet inte hur mycket hjälp han är. Får väl sätta en spade i handen på honom, så att han känner att han gör något viktigt.

 

Nä, jag tror det blir riktigt snyggt med en liten inramning på framsidan. Sedan har jag 1001 nya projekt som jag vill utföra, men det får bli en senare fråga. Men det är planerad byggstart nu på lördag för staketet, hoppas vädrets makter är med oss.  


Långsam dag

Idag är det segt på jobbet, fattar inte det. Tiden går så sakta så sakta, men snart är det kafferast och sedan är det inte långt kvar tills jag får gå hem till min kära familj. Åt färs och couscous till lunch idag, måste säga att couscous har en väldigt speciell konsistens och har en tendens att bli lite torr. Det var gott och så, MEN det är ingen personlig favorit. Då menar jag inte att min fru lagar dålig mat, utan att grynen inte är något vidare. Då har vi förtydligat det och så slipper jag få skämmas när jag kommer hem *tumme upp på det*

 

Ikväll blir det kanske fotbolls EM på tv, Portugal-Spanien. Men tyngd på kanske, först ska jag sätta mig ner med Ipaden som min son älskar. Vi har ett bil spel som heter ”Reckless Racing 2” på den, det spelet sitter min son men även min dotter och spelar mycket. Sonen satt igår och spelade på min karakter och låste upp en massa saker och pengar, så att jag kan köpa en snabbare bil. Så nu ska vi köpa en bil ikväll och tävla lite till, så himla gulligt av honom att spela åt mig också. Fast jag tror inte han lider av det, eller rättare sagt så vet jag att han INTE lider av att spela åt mig. Han får ju mer speltid på det sättet, han är rätt uträknande och lite lurig av sig ;-)

 

Först och främst efter jobbet ska jag hämta familjen för att ta en ”nöjesresa” till ICA-MXI… NOT! Men mat måste man ju handla och presenter. Vet inte hur många kalas våra barn har varit på den här månaden, men många är det.  Jo visst vet jag hur många det är, orkar bara inte tänka efter  :-) Typiskt manligt kanske *opps* skulle jag ha sagt så…

 

Men det var väldigt vad kafferasten hägrade långt bort, ser i kikaren något långt där borta… hum… Jo det är kaffemaskinen som kommer… men varför kryper den.


Kostcirkeln!


En het potatis vid vårt matbord de senaste dagarna, har varit den berömda kostcirkeln som åter igen har gjort sitt inträde i matkulturen :-) Barnen diskuterar och undrar vad som ingår och vad som inte ingår i cirkeln. Sonen kan säga: -det här ingår väl i kostcirkeln och pekar på chokladkakan, för det innehåller ju fet! Jo, det är sant, men inte riktigt sådant fett svarar jag. Men barnen har förvånansvärt bra koll på kostcirkeln ändå.

 

Vet bara när jag var liten, eller mindre ;-) då satt det affischer över allt med kostcirkeln. Ett ställe var i skolansmatsal, där det verkade som tapeter och färg kostade mer att sätta upp/måla med än att dekorera med kostcirkeln. Då fans det ett intresse för skolmaten, nu är det bara storkok och ingen känsla alls för maten. Jag märker av det då jag är ute och jobbar som vikarie, hoppar runt på olika förskolor dem dagar jag inte ”behöver” plugga. En del förskolor har egen kock/kokerska och en del får maten i värmeskåp och jag märker stor skillnad på kvalité. Ibland tycker jag synd om barnen som ska äta smörjan, vi vuxna skulle inte ens äta det. Hur kan man då kräva att barn ska äta och bli mäta på något som inte ens ser gått ut och luktar apa. De försöker dölja den lustiga maten med ett roligt namn som exempel: Cowboy gryta! Men om vi tänker tillbaka lite, vad åt dem på ”Cowboy tiden”? Inget som vi skulle äta idag i alla fall :-)

 

Nu gled jag iväg lite kände jag ;-) lätt hänt. Som sagt, kostcirkeln är den bra eller dålig?


 

 

 

 


Försäkringskassan kan inte

Åter IGEN har de lyckats att göra det jobbigt för oss med sina utbetalningar. Min fru har gått in och anmält föräldrardagar för vår lilla tjej och gjort allt rätt. Första utbetalningen satte försäkringskassan in pengarna på ett tolv år gammalt konto, fast att de redan har betalat ut för dem andra två barnen på rätt konto tidigare. Andra utbetalningen satte de in pengarna på någon helt annan persons konto, fast vi gjorde det riktigt tydligt vilket konto pengarna skulle in på månaden innan. Nu tredje utbetalningen, betalar de bara ut för några dagar fast att vi har fyllt i och godkänt för flera veckor framåt *suck*. Personen i fråga som min fru ringde till på försäkringskassan, frågade drygt om vi verkligen hade fyllt i rätt. Vilket hon såg att vi hade gjort när hon gick in och tittade, då svarade personen... Då får ni ju mer pengar nästa månad, för vi har ju ett bryt datum och kan INTE föra över pengar nu. Vad tror de på försäkringskassan att man kan leva av, det är räkningar som ska betalas och mat som ska köpas.

Vi frågade vid alla tre tillfällen där de hade gjort fel hur det kan bli så här: -det har vi inget svar på, måste blivit något fel någonstans! No shit Sherlock...

Men när inte pengarna kommer i tid måste vi ringa runt och skjuta på räkningarna tills vi får pengarna, det brukar vara lugnt hos de det gäller. Men det är tiden det tar att ringa och hålla på att strula med allt... Jobbigt och tar energi från oss. Skärpning försäkringskassan!!!

Ny medlem



Då var men officiellt medlem i Weber-klubben, en bra sida med många bra grilltips och förslag på grillkurser.
Om ni vill, titta in på sidan: http://www.webergrill.se/Förstasida.aspx

Weber skorstenständare

Jag tjatade till mig en Weber skorstenständare av min fru till midsommar. Vi grillade på midsommar med våra vänner och vi grillade mat till tolv stycken. Så det krävdes mycket kol och bra glöd för att hålla igång grillen och då kom jag med förslaget om skorstenständaren. Eller ytterligare en leksak till grillpappan ;-)

Skorstenständaren fungerar jätte bra, det jag upptäckte var att Webers egna "long lasting briketter" tar längre tid att få fyr på om jag jämför mot ICA's, men å andra sidan när dem väl brinner så brinner dem verkligen länge. Jag använder mig av små vita tändpåsar som jag lägger på gallret längst ner i Webers klotgrill och sedan ställer jag skorstenständaren över dem brinnande påsarna. Sedan sköter sig kollet sig självt medans man kan förberedda något annat.
 


Priset då, jo! 199:- på K-Rauta och det är inget överpris tycker jag, alla detaljer är bra gjorda och man får ett bra grepp när man ska hälla ut kolet. Bra att tänka på är att det far och yr små små gnistor som kan göra märken på kläder eller om man står under ett solsegel, markis eller dylikt och skorstenständaren blir extrem varm.

Tips: använd Webers long lasting briketter, när jag har grillat färdigt stänger jag luckorna och ventilerna till grillen och dödar glöden för att spara på dem. Nästa gång du ska grilla kan du använda dem påbörjade briketterna igen och dem tänds mycket snabbare.

 




Äntligen tillbaka...

Oj oj oj, vilket uppehåll det har varit. Men nu får det vara nog med det, måste berätta om ALLT som har hänt sedan sista inlägget. Det har hänt en hel del faktiskt, Vi har köpt ny bil, fått tillökning i familjen, jag har fått sommarjobb på mitt gamla jobb över sommaren, barnen har sommarlov, även jag har sommarlov fast att jag jobbar, min fru är mammaledig och lillan växer så det knakar...

Vet inte vart jag ska börja riktigt, men vi kan börja med det viktigaste. Flocken har utökat med en ny familjemedlem, en liten tjej till :-) Så nu är jag och sonen minoritet i familjen, vi får vika ner oss om det blir röstningar inom familjen. Men än så länge har lillan inte någon rösträtt, men röst har hon det kan jag lova ;-) Vi hade tid för igångsättning för lillan på söndagen men var tvungna att komma upp för en bedömning på lördagen. Där gjorde de en hinnsvepning (igen) denna gång en riktig kraftig sådan. Natten till söndagen började det köra igång så på söndags morgonen åkte vi upp på utsatt tid och tre och en halv timme senare var vår dotter född. Allt gick bra och det var lika underbart att vara med om en tredje förlossning.

Nu när vi har en större familj behöver vi en större bil och det var inte det lättaste att hitta. Vilket märke, hur ska den vara, sitter vi skönt, får allt plats, går den snålt? Många frågor att svara på, men vi hittade ett bilmärke som uppfyllde det mesta av kraven. En Citroèn C8 med sju sittplatser och allt tänkbart lyx. Nu får alla barnstolar plats och vi sitter riktigt skönt, eftersom barnstolarna är hårda och breddare än rumpor blir det trångt i baksättet. I den här bilen är det sju separata stolar och utrymmet är bra tilltaget, tycker vi. Vi tog bort ett säte längst bak i bilen för att göra plats åt barnvagnen, nu är det bara att lyfta i vagnen utan att behöva fälla ihop den. Sedan var det viktigt för oss att ha många säten, så att vi kan ta med kompisar till barnen om vi ska åka och hitta på saker. Så tråkigt om vi blir låsta och aldrig mer kan skjutsa kompisar, så det var en av alla avgörande saker för oss.

 

Nu när skolan är slut för sommaren och det är tid för att ta igen sig, då sitter jag på mitt gamla jobb och somarjobbar *suck*. Men det är faktiskt lite skönt att vara tillbaka på sitt gamla kontor, får inget studiemedel den här och nästa månad. Så det är ett nödvändigt ont att jobba, kommer dock att ta en vecka ledigt och några strö dagar fram över. Skönt ska det bli :-)

 


RSS 2.0