Julen närmar sig

Nu har jag lämnat in den sista stora uppgiften för i år. Nu blir det tenta-plugg fram till 17-januari. Skönt ned lite ledigt nu...

Så nu ska jag ta med stora dottern till stan för lite julklippning och fixa de sista klapparna. Allt tar lite längre tid nu med tanke på allt folk som är ute i sista stund. Men det hör julen till :)

Ikväll blir det kalkon-middag hos grannarna med två familjer till. Ska bli mysigt och trevligt, det kommer att serveras äggtoddy som jag aldrig har smakat :/ och en hel del annat. Samma familj som vi var på myntslakt i höstas hos. Mat och drinkar gjorda på deras stora myntabuske... Det slutade med en väldigt jobbig dagen efter ;)


Bourne's Legacy

Har just sett filmen "Bourne's Lagacy" som är fjärde filmen i serien som är baserad på Robert Ludlum's romaner, dock inte samma huvudperson. Nu intas rollen av Jeremy Renner som gör det bra men inte lika bra som Matt Damon. Men så är det väl alltid när det byts karaktärer i filmer.

Bra handling och snyggt filmat och gillar musiken skarpt. Låten som jag fastnar för är Mobys-Extreme Ways, riktigt skön!

Ger filmen 4/5


Haft besök av Trulle

Måste berätta att min son har haft besök av klassens Trulle och Trulle är ett litet troll som får följa med barnen hem över helgen. Barnen tar kort och skriver i en speciell bok om vad de har gjort tillsammans under helgen. Hos oss har Trulle hjälpt till med att klä julgranen, varit på adventfika hos våra släktingar och myst en massa med sonen såklart :). Men även Lill tjejen har fått få "smaka" på Trulle, hon bestämde sig för att gnaga lite på Trulles ben.

Trulle har sovit med sonen hela helgen och har även fått spela Xbox :). Men jag tror eller rätare sagt så vet jag att Trulle är i behov av ett bad, han har lyckats samla på sig en hel del smuts. Men jag vill inte ha det på mitt samvete, att han kanske blir en finger docka :)

Men tack för besöket Trulle :)

P.S Tror Trulle är den samma som min stora dotter hade hemma när hon gick på förskolan och det är två år sedan. D.S


Rörelse på schemat

Då sitter jag på bussen igen, verkar vara den tiden då jag har tid över att blogga :) Idag måndag ska vi ha rörelse med matematik som grund. Mycket lek och räknande. Sedan avslutat vi dagen med ett litteraturseminarium, tjohoo

I torsdags på Lucia fyllde min fru år och vi började morgonen med det sedvanliga luciatåget, ända skillnaden i år var att vi har utökat tåget med en lite krabat. Nu är vårt lilla tåg fyra härliga personer. Vi sjöng och serverade henne frukost på sängen, ett par paket från barnen blev det också. Efter skönsången gick vi ner för att se på julkalendern.

På kvällen blev det luciafirande i skolan med förskoleklassen som min son går i. Det var jätte vackert med många sånger vi inte hade hört förut och vissa sjöng högre än andra :) Efter en stund reflekterade jag över hur få stjärngossar det var med i tåget, typ ingen! Tåget bestod av 17 Lucior, 20 peppisar och 12 tomtar eller där omkring ;) Stjärngossar är verkligen en minoritet och underskattade, inte alla som får har en strutmössa och en stjärna i handen. Kvällen avslutades med ett lite firade för min fru, barnens farmor och farfar ville uppvakta henne med så de tittade in.

På fredagen kläde vi granen och hade lite julmys på kvällen, bara familjen och tända ljus. På dagen hade vi haft en lite fritidsgård hemma, åtta härliga barn som röjderunt. Men min fru och jag har sagt det, att vi vill ha en öppen dörr så kompisar kan komma och gå. Allt behöver inte planeras dagar i förväg.

Lördagen åkte vi och handlade på Icamaxi men han inte så långt, grannen ringde och sa att vattnet stod som en fontän ur vattenkraften på framsidan. De hade försökt att stänga av utan resultat, så det var bara att stressa hem och konstatera att vi måste ringa jouren. På kvällen skulle vi ha gäster så det var värsta dagen det kunde hända, en lördag också :/. Men efter ett par timmar var det fixat och gästerna kunde komma och njuta till god mat och dryck.


Hem igen då

Då var mötena avklarade och jag sitter på bussen igen. På Lärarförbundets möte fick vi höra om löner och hur duktiga de är, att ha lyckats få upp lönen med 4,6%. De andra förbunden bara 2,4%, det är ju bra.. Eller hur!? Förhandlingschef MATHIAS ÅSTRÖM, tog upp om man vill höja sin lön, kan man söka eller byta jobb efter vissa mellanrum. Att på så sätt göra det "nödvändigt" för chefen att höja lönen för att hålla kvar dig.

Har du jobbat på samma ställe 10-15 år, är risken att du byter inte stor. Varför höja lönen för någon som man vet är kvar. Men givetvis höjs alla löner, men inte lika mycket hos alla. Visa dig attraktiv för arbetsmarknaden är ett tips.

"Allt börjar med en bra lärare"


Indiskmat!?

Jag sitter som sagt på bussen och på något lustigt sätt lyckas jag nästan alltid få någon utbyttesstudent i närheten. Inget fel på det! Jag undrar bara om de står och lagar mat med jackorna på i köket? Inga fördomar bara en undran? För det luktar otroligt mycket matos och kryddor, speciellt om de ändrar ställning i sättet ;) Det är nästan så jag blir hungrig av dofterna...

Har två herrar framför mig en till vänster och två snett bakom mig. Blundar jag nu och suger in alla dofter *snifff* är det så här det luktar i ett kök i Indien. Blundar jag riktigt hårt kan jag nog till och med ta mig hela vägen ditt bland Indiens gator och torg.., :)

"Vill bara klargöra att jag inte hänger ut någon eller klankar ner på Indier. Vill bara berätta vad JAG upplever och känner här och nu"


Tillbaka i verkligheten

Då var man tillbaka i vardagen men rutiner som följd och tider att passa. Det gick fort att landa i vardagen, men skönt för barnen att få leka med sina kompisar igen :) Jag återkommer till de resterande dagarna i fjällen sedan, ni måste få veta vad som hände övriga dagar ;)

I skrivande stund sitter jag på campusbussen för att vara med på två möten. Det första är ett styr och uppföljnings möte, vi är några få elever som är en grupp mellan elever och Kursansvariga. Vi för idéer och klagomål vidare till de berörda och ser till att det blir ändringar till årskurserna efter oss. Det andra mötet är med Lärarförbundet, där det är genomgång och planering för nästa år.

Fullt upp redan första dagen efter skidsemestern... Inte helt lätt att fokusera, glider bort i tankarna :) Ser mina underbara barn åka nerför slalombackarna! *suck*


Dag 4 i fjällen

Idag torsdag vaknade vi till lite lätt snöande och -15 grader. Lilltjejen är fortfarande småsjuk, så jag fick hålla mig inne medan de andra harvade runt i längdåkningsspåren. Det gick rätt bra förutom att sonenens bindningar lossnade från skorna hela tiden. Det tar bort lite av tjusningen när man vill åka men måste stanna och fixa till bindningarna. Men de tog sig runt och var nöjda. 
 
Efter skidåkningen bjöd jag och sjuklingen på vofflor med tillbehör som sylt och grädde, självklart en kanna nybyggt kaffe också. Barnen får så härliga kinder när de har varit ute och rört på sig.
 
På kvällen bestämde vi oss för att gå ut och äta. Dock inte så mycket utbud nu på försäsongen, men vi hittade ett ställe i Lindvallen som var öppet (Harry's). Der var super mysigt där bland all snö och frost, lite sagolikt :) Men det är inte billigt att gå ut och äta i fjällen... Men det var det värt!

Dag 3 i fjällen

Idag fick jag lite sovmorgon medan de andra såg på julkalendern. Vaknade av att min fru hade gjort kaffe, härlig doft att vakna till :)

Sedan gjorde vi lite fika för att ta med i slalombacken, den minsta fick stanna hemma med frugan. Febern och förkylningen vill inte ge sig för den lilla, så de fick ta en inne dag. Väl i backen började barnen åka direkt, de kan ta knappliften och åka hela vägen ner Själva. Super duktiga efter bara två dagar på slalomskidor. På fredag tror jag att jag ska hyra mig ett par skidor med :)

-18 solen lyser och inga moln på himlen. Det är perfekt vinterväder. Barnen är ute nästa hela dagarna och gräver i snöhögarna, när de kommer in har de så härliga äpple-kinder. Synd bara att minstingen inte är frisk och att henne det inte får vara med ute.


Hundfjället

Då var vi äntligen i Sälen, närmare bestämt i Hundfjället. Vi kom hit i söndags efter tio timmar i bilen. Barnen var jätte duktiga utan att tjata, väl framme i stugan försvann all trötthet. Barnen hittade sina sängplatser och började mysa direkt.

Idag tisdag har barnen åkt slalom för första gången och det gick super bra. Nu kan de hantera knappliften och ta sig nerför backen själva. De har fått mersmak och vill åka mer.

Det är inte lika kul för Lill tjejen som har 39,8 i feber :( Hostar och snorar hela tiden. Nu sover de stora barnen och jag och sjuklingen sitter framför brasan och myser.


RSS 2.0