En lång dag

Så var fredagen avklarad och en härlig taco kväll med familjen väntar. Med ett glas rött och fångarna på fortet, barnens favorit program just nu.

Idag har vi haft drama 4 timmar och efter lunch hade vi 4 timmar musik. På dramat fick vi gå in i en fiktiv miljö och arbeta oss fram till en handling. Det var sjukt roligt! Läraren tog ut oss i omklädningsrummet och sedan gick hon tillbaka och stängde dörren. Efter ett par minuter kom hon tillbaka med en halsduk runt halsen. Det symboliserar att hon har gått in i en roll.

Hon sa:
- grattis ni har nu vunnit en resa till vildmarken och ni ska nu ge er iväg på resan.
Hon går ur rollen och berättar första övningen. Ett skuggspel om hur ni tog er ut i vildmarken. Vi delade upp oss i våra arbetsgrupper och började öva. Min grupp gjorde att vi liftade och sedan flög.

Väl framme fick vi sitta som i en buss, hon gick in i rollen igen som reseledaren och frågade om resan gått bra. Hon ställde pedagogiska frågor som förde berättelsen fram åt.
-Om ni tittar ut igenom fönstren, vad ser ni då?

En svarade att hon såg en elefant och helt plötsligt var vi i Afrika. Så fortsatte övningarna, nästa var att vi satt vid lägerelden och berättade vad vi hade "sett" under dagen i Afrika. Sedan fick varje grupp varsin mening att jobba med, för att sedan spela upp ett scenario för dem andra. Vår mening var "ett litet rop i natten" och det blev riktigt bra. Alla skrattade och tyckte det var klockrent.

Avslutningsvis fick var och en skriva ett vykort hem och läsa för alla, en bra avslutning på en väldigt bra drama lektion :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0